Motivace organizovaných dětí a mládeže k chovatelství v České republice - Jura, Vlastimil (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá výzkumem motivace organizovaných dětí a mládeže k chovatelství v České republice. Teoretická část popisuje aspekty a účinky chovatelství jako volnočasové aktivity. Specifické výchovné aspekty chovatelských aktivit pro osobnostní rozvoj. Dále popisuje a prochází problematiku chovatelství z hlediska ochrany zvířat a přírody. Praktická část obsahuje přípravu a realizaci výzkumu motivace organizovaných dětí a mládeže z různých chovatelských organizací působících v ČR. Podrobně popisuje a komentuje výsledky provedeného výzkumu a dělí je podle dalších kritérií. Představuje Český svaz chovatelů jako dobrovolnickou neziskovou organizace pracující s dětmi a mládeží a pořádající prestižní mezinárodní soutěž Olympiádu mladých chovatelů.
Motivation organized children and youth for breeding in the Czech Republic
Keywords: chovatelství; chovatelské činnosti; mladí chovatelé; pedagogika volného času; dobrovolná činnost; volnočasové aktivity; motivace; osobnostní rozvoj; nezisková organizace; Olympiáda mladých chovatelů; breeding; breeding activity; young breeders; leisure education; volunteering; leisure; motivation; personal development; non-profit organization; olympics young breeders