Návrh a ověření turistického průvodce Telčska\\ - Malečková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2007)
Úkolem diplomové práce bylo navrhnout a ověřit systém turistických tras na Telčsku dostupnou formou zejména pro třídy 1. stupně ZŠ. Jsou ale dostupné i pro ostatní ročníky škol a pro veřejnost. Turistika je vysvětlena jako problematika obecně i v návaznosti na souvislosti předepsané osnovami 1. stupně ZŠ. Telčsko je vhodné zejména pro pěší turistiku, ale poskytuje podmínky i pro cykloturistiku. Proto jsem se v této práci zmínila i o cykloturistice. Oblast Telčska je zde charakterizována jako celek a jsou zde také stručně charakterizovány vybrané turistické cíle na Telčsku. Jednotlivé turistické trasy jsou rozepsány tak, aby se ještě před vlastním výletem bylo možné seznámit se všemi důležitými informacemi: délka a obtížnost trasy, časová náročnost, výchozí a cílové místo trasy, zajímavosti, které můžeme na trase shlédnout.Popis trasy je doplněn mapou. Každá z tras je pojmenována, zejména z důvodu přehlednosti a navození představy i motivačního hlediska.
Suggestion and testing of turist guide of Telč region\\
Keywords: turistika; turistická trasa; Telčsko; informace o trase; tourism; touristic route; Telč and its environment; information about the route