Work-life balance ve vybrané organizaci - Pavlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá konceptem "Work-life balance" ve vybrané organizaci. Identifikuje jednotlivé nástroje, které by mohly být užitečné při harmonizaci pracovního a osobního života zaměstnanců. Práce je rozdělena na dvě základní části. První část této práce vysvětluje teoretické základy tématu slaďování osobního a pracovního života. Představuje možnosti alternativní pracovní doby, jejich výhody, nevýhody a využití. Dále rozebírá faktory ovlivňují pohled na koncept work-life balance nebo prorodinnou politiku. Tyto teoretické znalosti jsou dále aplikovány v praktické části této práce. Druhá část obsahuje stručný popis sledované společnosti. V této části je dále uvedena metodika použitá k výzkumu a interpretace jeho výsledků. Cílem této práce je posouzení konceptu work-life balance ve vybrané organizaci a návrh změn pro zlepšení současného stavu a rozvoj zkoumané oblasti.
Work-life balance in selected company
Keywords: management; personální řízení; assessment; Work-life balance; management; human resources management; assesment; Work-life balance