Právní úprava koupě zboží v mezinárodním kontextu - Lupačová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
V této práci je rozvedena problematika právní úpravy koupě zboží v mezinárodním kontextu. Pro srovnání je uvedena i právní úprava v českém právním řádu. V průběhu práce je kladen důraz na rekodifikaci českého práva, jež nabyla účinnosti k 1. 1. 2014. Součástí práce je i rozbor Evropského návrhu na společnou právní úpravu koupě zboží. Praktická část spočívá ve vypracování vzorové kupní smlouvy, jejíž součástí je komparace mezinárodní a české kupní smlouvy. Dílčím cílem praktické části je i vytvoření dvou vnitropodnikových směrnic. Cílem směrnic je postup při uplatňování nároků z vadného plnění.
Legislation of Goods Purchase in the International Context
Keywords: Právní úprava; koupě zboží; mezinárodní obchodní prostředí; tuzemská kupní smlouva; mezinárodní kupní smlouva; Legislation; purchase of goods; international context; domestic contract; international contract