Legislativa ústavní výchovy dětského domova - Řepásková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se specializuje na problematiku práv dětí umístěných do dětského domova. Zabývá se využitím dostupné legislativy k ochraně dětí, které nemohou z různých důvodů vyrůstat a být vychovávány v primární rodině. Teoretická část charakterizuje dostupné právní normy v ČR, které zajišťují ochranu práv dětí a bezpečí pro nezletilé, kterých se ústavní výchova týká. Praktická část obsahuje strukturu Dětského domova Lety. Cílem práce je především ukázat aplikovanou právní normu.
Legislation of Institutional Upbringing in Childrenś Homes
Keywords: právní norma; legislativa; ochrana zájmu dítěte; ústavní výchova; ochranná výchova; diagnostický ústav; dětský domov se školou; dětský domov; plné přímé zaopatření; správní řízení; rodina; opuštění dětského domova.; Legal standard; legislation; child rights protection; institutional upbringing; protective education; diagnostic institute; education institute; childrenś home with school; childrenś home; full direct board and lodging.