Mediální pedagogika v mateřských školách - Jirasová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Anotace: Jirasová K : Mediální pedagogika v mateřských školách Bakalářská práce 2010 Hlavním tématem bakalářské práce jsou média jako taková. Jejich vznik, historie ale především jejich vliv na lidskou společnost. A to jak vliv kladný, tak i záporný. Celá práce se zaměřuje na děti předškolního věku. Jak děti s médii pracují, jak je poznávají či jak už je znají. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části práce se zabývám nejen samotným vznikem médií, co vlastně pojem médium znamená, jeho rozdělením apod. Ale také samotnou komunikací, masovou a mediální komunikací a jednotlivými médii jako jsou televize a počítač. V praktické části se soustřeďuji na jednotlivá média jako je televize, počítač a jiné. Spolu s dětmi během celého týdne přicházíme na to, jak s těmito médii pracovat, jak nejlépe s nimi zacházet, tak aby pro nás byly co nejvíce účinné. Vše je pojato formou hry a vedeno metodu navozeného příběhu, ve kterém se děti celý týden pohybují.
Medial pedagogy in nurseries.
Keywords: Klíčová slova : {$\bullet$} Média {$\bullet$} Pedagogika {$\bullet$} Komunikace {$\bullet$} Masové médium; masová komunikace; Key words : {$\bullet$} Media {$\bullet$} Pedagogy {$\bullet$} Communication {$\bullet$} Mass Media; Mass Communication