Aplikovaná matematika --- Sbírka řešených příkladů - Kutová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce obsahuje řešení příkladů aplikované matematiky. Zahrnuje příklady na geometrické aplikace teorie dvojných a trojných integrálů, tj. výpočet obsahů, objemů, hmotnosti a souřadnic těžiště. Každý příklad je podrobně vyřešen a doplněn o obrázek. Příklady jsou řazeny dle obtížnosti.
Applied Mathematics --- A Digest of Solved Examples
Keywords: dvojný integrál; trojný integrál; obsah; objem; hmotnost; souřadnice těžiště; polární souřadnice; cylindrické souřadnice; sférické souřadnice; double integral; triple integral; area; volume; mass; centre of gravity coordinates; polar coordinates; cylindrical coordinates; spherical coordinates