Návrh a ověření kondiční přípravy pro fotbalisty - Pražma, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je navrhnout a ověřit kondiční trénink pro fotbalisty v zimním přípravném období. Vybrané baterie obsahují 6 testů, kde se zkoumá vytrvalost, rychlostní-vytrvalost, rychlostní-koordinace a síla. Pro testy byli vybráni tři hráči fotbalového týmu FK Řepeč-Opařany, kteří byli testováni před začátkem a na konci tréninkového období. Naměřená data jsou statisticky zpracována a porovnána a následně jsou vyhodnoceny i hypotézy, které potvrdily účinnost navrženého tréninkového procesu.
Design and verification of fitness training for football players
Keywords: fotbal; kondice; trénink; příprava; test; football; fitness; training; preparation; test