Ekleziologické inspirace pro náboženskou edukaci - Šídlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá ekleziologickými inspiracemi pro katechezi v církvi jako jedné z forem náboženské edukace. Je zde využito ekleziologie A. Dullese a jeho modelů katecheze v podobě ideálních typů, které jsou analyzovány a komparovány, aby se ukázala tato inspirace. K Dullesovým modelům katecheze, vycházejících z amerického prostředí, jsou nalezeny evropské paralely a jejich základ v církevních dokumentech. V závěru je naznačena možnost využití této teorie v praxi.
Ecclesiological inspiration for religious education
Keywords: ekleziologie; A. Dulles; náboženská edukace; katecheze; modely.; ecclesiology; A. Dulles; religious education; catechesis; models