Popularizace vybraných témat psychologie prostřednictvím komiksu - Hornová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce je deskripce, analýza a ověření možností využití moderní výukové metody - komiksu ve výuce psychologie na střední škole. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou zpracovány základní poznatky vztahující se k výukovým metodám s akcentem na výukový komiks. Taktéž se práce zaměřuje na komunikaci skrze komiks a akcentuje to, že se výzkum odehrává na dvou středních školách. Dále je řešena tvorba komiksu. Část praktická zkoumá možnosti a limity užití komiksu ve výuce psychologie na střední škole s přihlédnutím ke všem stěžejním proměnným, které tuto výuku ovlivňují.
Popularizing selected psychology topics through comics
Keywords: Komiks; psychologie; výuková metoda; komunikace; střední škola.; Comics; psychology; teaching method; communication; secondary school.