Fluktuace pracovníků ve vybrané organizaci - Průdková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na fluktuaci zaměstnanců. Vybraná organizace CONTEG se nachází v Pelhřimově a má téměř 250 zaměstnanců. Jedná se o aktuální téma, neboť způsobuje vysoké náklady společnostem i státu. V prvé řadě je definován problém fluktuace obecně, definice pojmu fluktuace zaměstnanců, shrnutí jeho faktorů a pozitivních a negativních dopadů, které s ním souvisejí. Zahrnuje finance, správu, řízení nebo organizaci. Hlavním důvodem odchodů bývá, když zaměstnanci nejsou ve své práci spokojeni. Zabývá se mírou fluktuace zaměstnanců a nejčastějšími příčinami dobrovolných odchodů. Vzhledem k tomu, že se práce zabývá konkrétní organizací, tak se analýzy zaměřují na fluktuaci zaměstnanců ve vybrané společnosti CONTEG. Na základě provedených výpočtů a informací jsou posléze navržena doporučení a návrhy ke snížení či alespoň stabilizaci fluktuace zaměstnanců společnosti.
Employee Turnover in in the selected Organization
Keywords: dobrovolné odchody; pracovní spokojenost; řízení lidských zdrojů; voluntary leaves; job satisfaction; human resources management