Komparace podpůrných nástrojů zaměstnanosti u paraplegiků v regionu České Budějovice - Dvořáková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se věnuje tomu, jaké jsou možnosti pracovního uplatnění paraplegiků v regionu České Budějovice v prostorách chráněných pracovišť i otevřeného trhu práce. Prostřednictvím studia dostupných zdrojů a provedením kvantitativního výzkumu bylo zjištěno, že více paraplegiků v regionu České Budějovice je zaměstnáno na chráněných pracovištích, než v běžném pracovním poměru, zdravotně postižení paraplegií v regionu České Budějovice chtějí být zaměstnáváni a zaměstnanost u nich v životě hraje důležitou roli. Zaměstnavatelé v chráněných dílnách mají zájem zaměstnávat osoby s paraplegií. Nadále však převládá problém bezbariérovosti u většiny zaměstnavatelů na volném pracovním trhu.
Comparison of suportive tools in employing of paraplegia people in České Budějovice region
Keywords: nezaměstnanost; paraplegie; úřad práce; chráněná pracoviště; unemployment; paraplegia; employment bureau; sheltered employment