Proměny Domu dětí a mládeže ve Strakonicích po roce 1989 - Petrášová, Sandra (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá vývojem Domu dětí a mládeže ve Strakonicích po roce 1989 až po současnost. V první části bakalářské práce se jedná o popis změn, které postihly zařízení při transformaci zařízení pro volný čas po Sametové revoluci. Jedná se o popis 90. let 20. století, jakožto změny budov, vedení a získávání si svého místa ve městě Strakonice, jakožto místo pro trávení volného času dětí a mládeže. Dále je představen popis činnosti zařízení ve 21. století, formy vzdělávání, personální zajištění, finanční stránka a v neposlední řadě popis zájmových kroužků, na jejichž nabídce lze vývoj DDM Strakonice rovněž představit.
Transformations of Youth Centre (Dům dětí a mládeže) in Strakonice after 1989
Keywords: DDM Strakonice; transformace; zájmové vzdělávání; 1989; mimoškolní výchova; dům dětí a mládeže; DDM Strakonice; transformation; leisure education; 1989; out-of-school education; youth centre