Podnikání a inovace v kongresové turistice - Kindlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce "Podnikání a inovace v kongresové turistice" se zabývá analýzou současného a budoucího ekonomického stavu tenisového centra. Tenisové centrum je součástí kapitálové obchodní společnosti rakouského vlastníka s majoritním podílem. Teoretická část definuje pojem inovace, charakterizuje cestovní ruch a popisuje jeho poptávku, nabídku a marketing. Praktická část analyzuje konkrétní hospodářská data účetních výkazů prostřednictvím horizontální a vertikální analýzy. Na základě výsledků těchto analýz navrhuje řešení k pozvednutí hospodářské prosperity. Řešením jsou investice do rozšíření hotelové části a vytvoření nových produktových balíčků v oblasti kongresové turistiky.
Entrepreneurship and innovation in congress tourism
Keywords: Poptávka; nabídka; marketing; produktový balíček; cestovní ruch; náklady; výnosy; vertikální analýza; horizontální analýza; výsledek hospodaření; kongresový cestovní ruch.; Demand; offer; marketing product package; tourism; costs; revenues; vertical analysis; horizontal analysis; result management; congress tourism.