Jazyk a styl Anny Sedlmayerové - Bendová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této diplomové práce Jazyk a styl Anny Sedlmayerové je jazyková a stylistická analýza vybraných děl autorky. Snažila jsem se obsáhnout celou její tvorbu tak, že komparuji jednotlivá díla, která byla vydána ve 40. letech, 60. letech a 90. letech 20. století. Diplomová práce obsahuje část teoretickou a praktickou. V teoretické části se věnuji životu autorky a krátkému představení jejích děl. Následují teoretické poznatky o funkčním stylu umělecké literatury. V praktické části se zaměřuji na rozbor jednotlivých textů z pohledu jazykové roviny hláskoslovné, morfologické, syntaktické a lexikální. Pro představu všechny jevy doplňuji o konkrétní příklady z vybraných děl. V závěru práce jsem se pokusila shrnout charakteristiku jazyku a stylu Anny Sedlmayerové.
Language and style of Anna Sedlmayerová
Keywords: jazyk; styl; stylistika; analýza; Anna Sedlmayerová; language; style; stylistics; analysis; Anna Sedlmayerová