Problematika přístrojového stanovení hodnot krevního obrazu, možné chyby a způsoby jejich předcházení - Bazalová, Olga (Jihočeská univerzita, 2007)
Stanovení hodnot krevního obrazu patří k běžným laboratorním testům. Moderní hematologie závisí na rychlém a přesném stanovení hodnot krevního obrazu, proto se dnes používají hlavně hematologické analyzátory, které tyto předpoklady splňují. Ovšem tyto analyzátory vykazují určité procento chybovosti. V této práci je zmapována problematika přístrojového stanovení krevního obrazu a byl stanoven ideální postup, jak s hematologickým analyzátorem pracovat.
Automated blood cell counting, errors and their prevention
Keywords: krevní obraz; hematologický analyzátor; krevního obrazu - manuálně; blood count; automatic blood counter; manual blood count