Výuková počítačová hra, její tvorba a využití při opakování názvosloví organické chemie - Englický, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření počítačové hry(adventury). Hra slouží jako motivační prvek ve výuce chemie na základní škole, nebo nižším stupni víceletých gymnázií. V průběhu hry je žák zkoušen z odpovídajících témat organické chemie. Testy jsou zaměřené především na názvosloví organických sloučenin. Adventura se odehrává v prostředí hradu a zámku v Jindřichově Hradci. Žák se při hraní této hry seznámí i se základními reáliemi a historií tohoto objektu. Tím si mimo jiné osvojí některé mezipředmětové vazby.
Educational computer game, its creation and use in the revision of organic chemistry nomenclature
Keywords: Motivace ve výuce; didaktická hra; počítačová hra; Wintermute engine; názvosloví organické chemie.; Study motivation; education game; computer game; Wintermute engine; organic chemistry nomenclature.