Každodenní život ve Vsetíně v době okupace 1939 - 1945 (ve světle archivních dokumentů). - Korytářová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem diplomové práce je alespoň částečně přiblížit každodenní život obyvatel města Vsetína ve vymezeném časovém období let 1939 - 1945. Jedním z primárních cílů bylo co nejvíce zachytit zejména hospodářský, společenský a kulturní život daného regionálního města a to na základě studia archivních pramenů, v menší míře pak literatury. Převážná část informací vychází z pramenů úřední povahy, které jsou uloženy ve Státním okresním archivu Vsetín. Při zpracování bylo rovněž použito dokumentů uložených v Moravském zemském archivu v Brně a Zemském archivu v Opavě, v těchto případech se jednalo o fondy vzniklé z činnosti německé okupační správy. V předložené práci jsem dále kromě literatury využila i dostupný regionální tisk, který je však využit spíše okrajově, protože se ho dochovalo velmi málo.
Everyday life in Vsetín during the occupation in 1939 - 1945 (in the light of archival documents).
Keywords: Každodennost; okupace; Vsetín; Everyday life; occupation; Vsetin