Chodská lidová píseň v mateřské škole - Benešová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2009)
Přínos a uplatnění lidové písně v mateřské škole. Teoretická část je věnována postavení hudebních aktivit v současném předškolním vzdělávání a rozvoji hudebnosti dítěte chodskou lidovou písní. Obsahem praktické části je ŠVP a ukázky TVP vycházející z chodské lidové písně a směřujíví k cílům současného předškolního vzdělávání.
Folk Song from the Region of Chodsko in Kindergarten
Keywords: lidová píseň; školní vzdělávací program; třídní vzdělávací program