Předtucha blížící se zkázy: předobraz druhé světové války v díle bratří Čapků. Volná interpretace filmového plakátu. - Kopáčková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se soustřeďuje na dílo bratří Čapků a sleduje jejich předtuchu blížící se zkázy, druhé světové války. Sestává ze dvou částí teoretické a praktické. V praktické části prezentuje plakátový soubor volně interpretující film Huga Haase Bílá nemoc.
The Premonition of a Coming Destruction: The Archetype of World War II in Work of the Čapeks Brothers. Free Interpretation of the Movie Poster.
Keywords: Karel Čapek; Josef Čapek; Hugo Haas; druhá světová válka; drama; román; publicistika; plakát; film; politika; Třetí říše; Německo; diktatura; humanismus; svoboda; Československo.; Karel Čapek; Josef Čapek; Hugo Haas; World War II; drama; novel; journalism; poster; film; politics; the Third Reich; Germany; dictatorship; humanism; freedom; Czechoslovakia.