VLIV HNOJENÍ LÉČIVEK NA KVALITU PRODUKTU A JEHO VYUŽITÍ - Flašková, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé bakalářské práce bylo zpracování literární rešerše na téma: Vliv hnojení léčivek na kvalit produktu a jeho využití. V její první části jsem se zabývala obecnou charakteristikou léčivek, jejich obsahovými látkami, způsoby výsevu a výsadby, skladováním a elicitací. Ve druhé části mé práce bylo prioritou poukázat na rozdíly v pěstování, výživě a hnojení jednotlivých druhů léčivých rostlin dále hodnocením kvality drog a jejich použití v různých odvětvích moderní medicíny. V třetí části práce jsem navrhla optimální způsob hnojení vybraných léčivek a navrhla technologie zpracování produktu pro soukromou farmu.
The influence of medicinal plants fertilization on the quality of the product and its use
Keywords: hnojení rostlin; léčivé rostliny; Matricaria recutica; Salvia officinalis; Thymus vulgaris; Rhaponticum carthamoides; Echinacea purpurea; kvalita produktu; použití v medicíně; způsob hnojení a technologie pěstování vybraných léčivek; plant nutrition; medicinal plants; Matricaria recutica; Salvia officinalis; Thymus vulgaris; Rhaponticum carthamoides; Echinacea purpurea; product quality; use in medicine; methods of fertilization and cultivation technologies of selected medicinal plants