Vývoj dopravní infrastruktury a rozbor souvisejících dopadů ve vybraném regionu - Adamová, Simona (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je seznámení se s vývojem dopravní infrastruktury ve vybraném regionu a především zhodnotit tento vývoj společně s dopady, které na region působí. Práce je zaměřena na silniční dopravu jakožto nejpoužívanější druh dopravy. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se dopravy, jako teorie dopravních systémů, definice dopravy, úvod do geografie dopravy a především je zde popsáno, jak moc důležitá je dopravní infrastruktura pro společnost. Praktická část obsahuje hlavní charakteristiku kraje. Jsou zde zmíněny jak pozitivní tak negativní vlivy, které na region působí. Následně jsou tyto vlivy hodnoceny.
Transport infrastructure development and its impacts on chosen region
Keywords: dopravní infrastruktura; vývoj; dopady; Olomoucký region; transport infrastructure; development; influences; Olomouc region