Chovy vybraných druhů kočkovitých šelem (Felidae) v zoologických zahradách v České republice. - Hrdličková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce bylo zpracovat údaje a informace s vypovídající schopností o chovu lva (Panthera leo) a tygra (Panthera tigris) včetně jejich poddruhů v českých zoologických zahradách. Snažila jsem se tedy výsledky na základě ročenek Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO) doplňovat o adekvátní informace především z věstníků odborné komise UCSZOO pro podčeledi Pantherinae a Acinonynchinae :Baghira 1/2004 - 11/2014. Hodnocen přitom byl vývoj posledních 24 let (1990 - 2014). S pokud možno stručným doplněním významných skutečností z historie chovu.
Breeding of selected species from Felidae family in ZOOs in the Czech Republic
Keywords: Panthera leo; Panthera tigris; UCSZOO; kočkovité šelmy; Panthera leo; Panthera tigris; UCSZOO; felines