Specifika oceňování pro účely pozemkových úprav - Heřmánková, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku oceňování v rámci řízení o pozemko-vých úpravách. V práci jsou řešeny rozdíly a specifika v metodách oceňování pro po-zemkové úpravy a jiné účely ocenění. Literární část je nejprve věnována základním pojmům v pozemkových úpravách a oceňování nemovitostí. Následně jsou popsány postupy a náležitosti při oceňování cenou zjištěnou a cenou tržní. Vymezena jsou také specifika při oceňování pro účely pozemkových úprav. V praktické části je na příkladu vybraných pozemků provedeno ocenění pro účely pozemkových úprav, ocenění cenou zjištěnou a porovnání těchto hodnot s tržními hod-notami v daném území.
Specifics of real estate valuation for land consolidation
Keywords: pozemkové úpravy; oceňování; pozemek; cena zjištěná; cena obvyklá; tržní hodnota; land consolidation; assessment; land; ascertained price; common price; the market value