Metriky pro oblast bezpečnosti informací - Jína, Karel (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je podat přehled o tom, jak se v praxi řeší a hodnotí úroveň informační bezpečnosti. Čtenáři se dozví, co jsou metriky, k čemu se používají a jakou hrají roli v systému řízení bezpečnosti informací ISMS. Samotný systém je v práci rovněž vysvětlen. Praktickou část pak představuje provedení průzkumu stavu bezpečnosti informací v několika organizacích a návrh několika kandidátních metrik, které by bylo možné použít v prostředí Jihočeské univerzity.
Information security metrics
Keywords: norma; ISMS; ISO 27001; bezpečnostní metriky; řízení bezpečnosti; informační bezpečnost; PDCA; Jihočeská univerzita; standard; ISMS; ISO 27001; security metrics; safety management; information security; PDCA; University of South Bohemia