Tzv. Špulířská kaple při děkanském kostele v Jindřichově Hradci. Stavební historie a ikonografie sochařské výzdoby - Rolniková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2020)
Předmětem této bakalářské práce je tzv. Špulířská kaple při děkanském kostele Nanebevzetí Panny Marie v Jindřichově Hradci. Bakalářská práce se bude věnovat architektonické a ikonografické stránce objektu, především tématu kroužené klenby a neobvyklé sochařské výzdoby. V souvislosti s klenbou shrne historické a kulturní souvislosti jindřichohradeckého prostředí závěru 15. století s městskými centry Horních i Dolních Rakous.
The Špulíř Chapel at the decanal durch in Jindřichův Hradec. Its building history and iconography of the sculptural decoration
Keywords: kaple; klenba; historie; výzdoba; chapel; vault; history; decoration