Mobilní telefony při výuce - Klokočka, Matěj (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá zmapováním využívání mobilních telefonů při výuce na základních školách. V teoretické části jsou popsány výhody a nevýhody, které s sebou využívání mobilních telefonů ve výuce přináší, dále identifikovány překážky, které školám v používání těchto nástrojů brání. Rovněž jsou zde shrnuty způsoby a zásady kvalitativního i kvantitativního výzkumu. V praktické části je pomocí polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s učiteli zjištěno, jak jsou reálně mobilní telefony ve výuce na základních školách využívány a jaké důvody je k tomu vedly. Formou dotazníkového šetření byly zjištěny zejména kvantitativní cíle výzkumu jako na-příklad reálná četnost využívání na jednotlivých školách.
Mobile phones during class
Keywords: Mobilní telefony; mobilní zařízení; m-learning; telefony; základní škola; kvalitativní výzkum; rozhovory; dotazníkové šetření; dotazník; učitelé; Mobile phones; mobile devices; m-learning; phones; elementary school; qua-lity research; interviews; survey; questionnaire; teachers