Analýza a řízení provozu nové výroby v podniku - Mikulášková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou postupu výroby dřevěných rukojetí jako dílčí části vstupující do výrobku dláta. V úvodní části jsou shrnuty základní teoretické poznatky týkající se výrobního pro-cesu, přípravy výroby, řízení výroby, výrobního taktu, průběžné doby výroby a uspořádání pracoviště. Hlavní část je zaměřena na analýzu výroby dřevěných rukojetí pomocí metodik prů-myslového inženýrství. Provedena analýza materiálového toku, rozmístění pracoviště, metoda 5S, nízkonákladová automatizace, systém tahu, Kanban, využití odpadu s cílem najít možná zlepšení ve výrobě dřevěných rukojetí. Ze zjištěných skutečností jsou navržena možná řešení pro zefektivnění výroby a zvýšení výrobní kapacity pro výrobu dřevěných rukojetí.
Analysis and operation management of a new production in company
Keywords: Řízení výroby; materiálový tok; štíhlá výroba; inovace; Metoa 5S; systém tahu; Kanban; průběžná doba výroby; nízkonákladová automatizace; Production management; material flow; lean manufacturing; innovation; Methodics 5S; pull system; Kanban; manufacturing lead time; low cost automation