Řízení změn ve vybrané organizaci - Bednář, František (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit prostředí ve vybrané organizaci a navrhnout případná opatření pro zlepšení současného stavu. První částí je teoretická, která popisuje jednotlivé teorie řízení změn a strukturu firmy. Druhá část je praktická, kde je zkoumaná vybraná organizace, její charakteristika a zhodnocení současného stavu s navržením možným změn. Zhodnocení současného stavu je pomocí SWOT analýzy, na kterou byly data získána řízenými rozhovory se zaměstnanci společnosti a pozorováním. Následně byl realizován kvantitativní výzkum, který měl za úkol potvrdit nebo vyvrátit výzkumné předpoklady. Poslední část se zabývá navržením změn s implementací do organizace. Tato práce by mohla být užitečná pro zkoumanou společnost nebo pro manažery, kteří se zabývají řízením změn, stejně jako pro studenty, kteří se zajímají o tento obor.
Change Management in The Selected Organisation
Keywords: management; dotazník; rozhovor; změna; organizace; change management; management; questionnaire; interview; change; organization; change management