Fyzika a životní prostředí - Hynková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce ''Fyzika a životní prostředí''. Tato práce se zabývá otázkou zhoršování globálního klimatu a znečišťování životního prostředí. Informuje o zátěžích prostředí a jejich vlivu. Shrnuje stručně fyzikální podstatu těchto problémů. Pozornost věnuje oblasti alternativních zdrojů energie a omezování vzniku odpadů.
Physics and the living environment