Lesní zvířata jako modelové taxony v ekologické výchově v MŠ - Pokorná, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
ANOTACE: Pokorná, L.: Ekologická výchova v mateřské škole Lesní zvířata jako modelové taxony v ekologické výchově v mateřské škole. Byla navržena vzdělávací nabídka pro práci s předškolními dětmi zaměřená na bližší seznámení se životem lesních zvířátek. Tato nabídka byla rozpracována do dvanácti integrovaných bloků spojených motivační pohádkou Kubík a kamarádi z lesa. Šest z těchto bloků bylo vyzkoušeno a na základě jejich výsledků se připravuje i realizace zbylých šesti. K tématům byly navrženy pracovní a grafomotorické listy pro děti předškolního věku.
Forest animals as model taxon within ecological education in nursery school
Keywords: ekologická výchova; lesní zvířata; mateřská škola; Environmental Education; Forest animals; kindergarten