Modely splácení hypoték - srovnání situace v ČR a v zahraničí - Novotná, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
V teoretické části udávám přehled o termínech užívaných v souvislosti s hypotečními úvěry, používané matematické modely v odborné literatuře. V praktické části jsem si vybrala Českou spořitelnu a Komerční banky. Představuji jejich produkty, srovnávám výsledky z jejich hypotečních kalkulátorů s výsledky dle matematických modelů. V závěru vyhodnocuji výsledky.
MODELS OF BACK-PAYMENT MORTGAGE - COMPARISION OF CZECH REPUBLIC AND ABROAD
Keywords: hypoteční úvěr; úroková sazba; splátka; mortgage credit; loan rate; amortization instalation