Analýza možností zmírnění negativních externalit silniční dopravy ve prospěch zlepšení kvality života lidí a životního prostředí. - Matoušek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy negativních a pozitivních externalit v oblasti provozu a oprav pozemních zařízení v závislosti na charakteru dopravní trasy, prostředí a druhu dopravních zařízení. Tato diplomová práce se dále zaměřuje na posouzení působení dopravy a jejích externalit na kvalitu života lidí, životního prostředí a možnosti zlepšení těchto vlivů.
Analysis of possibilities for reduction of the negative externalities in field of road transport in favour of quality life improvement of people and the environment
Keywords: Silniční doprava; externality; kvalita života lidí; životní prostředí; Road transport; externalities; quality of life of people; environment