Personalita hraboše polního (Microtus arvalis): chování ve dvou behaviorálních testech. - Šíchová, Klára (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce bylo nalezení odlišných behaviorálních typů ve sledovaném vzorku hraboše polního (Microtus arvalis), a to pomocí srovnání výsledků dvou behaviorálních testů - Open Field testu a touto prací nově navrhovaného RAM testu. Souběžným záměrem bylo otestovat vhodnost RAM testu pro studium personality drobných savců.
Personality of common vole (Microtus arvalis): behaviour in two behavioural tests.
Keywords: Microtus arvalis; personalita; radialní labyrint; RAM; Open Filed test; common vole; personality; radial arm maze; RAM; Open Filed test