Vývoj aplikace pro simulaci hospodářského cyklu: vytvoření herní logiky a implementace vlivů hospodářských politik - Kolesnik, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá programováním ekonomické logiky pro 2D videohru o užití hospodářských politik pro ovlivnění hospodářského cyklu a implementací této logiky do videohry. V teoretické části této práce je čtenář seznámen s konceptem videoher, programování a vývoje videoher jak v Unity, tak obecně. V praktické části je popsán proces konverze teorie o vlivu hospodářských politik a světových ekonomických událostí na hospodářský cyklus do C# kódu, implementace tohoto kódu do videohry a naprogramování herních pravidel.
Development of Business Cycle Simulation Application: Creation of game logic and implementation of the effects of economic policies
Keywords: Unity; 2D videohra; programování; C#; vývoj videoher; hospodářská politika; hospodářský cyklus; Unity; 2D videogame; programming; C#; game development; economic policies; business cycle