Řešení konfliktů v pracovních týmech - Malatínová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je analyzovat rozdíly v přístupech členů týmu k řešení konfliktů v pracovních týmech, zhodnocení současné situace a případné navržení možných změn. V teoretické části byly vymezeny nejdůležitější pojmy z oblasti týmů, týmové spolupráce a konfliktů. Byly vybrány čtyři pracovní týmy, které jsou analyzovány pomocí řízených rozhovorů a dotazníkového šetření. Šetření zahrnovalo pět oblastí ? komunikace, stabilita týmů, postavení členů v týmu, spokojenost a konflikty a jejich řešení. Bylo navrženo zlepšení školícího systému a vedení deníku konfliktů.
Conflict resolution in work teams
Keywords: tým; týmová práce; konflikty; řešení konfliktů; team; teamwork; conflicts; resolve conflicts