Analýza pohybového režimu studentů PF JU ve věku 20-25 let s nadváhou, obezitou a jejich vztahu k pohybové aktivitě - Ostrá, Marie (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit pohybový režim a vztah k pohybovým aktivitám u studentů PF JU ve věku 20 25 let, kteří trpí nadváhou či obezitou. Pomocí dotazníkového šetření jsme zjišťovali, jak intenzivní a v jaké frekvenci vykonávají studenti pohybové aktivity v rámci studia. Dále jsme se dotazovali na několik doplňujících otázek na množství času stráveného sezením a na pohybové aktivity v rámci běžného života a volného času. Za použití vzorce pro výpočet BMI jsme u studentů určovali nadváhu a obezitu. Šetření se zúčastnilo 100 studentů z Pedagogické fakulty. Z výsledků vyplynulo, že studenti s nadváhou a obezitou vykazovali menší intenzitu a frekvenci pohybových aktivit během týdne.
Analysis of the kinetic regime of students PF JU ages 20-25 with overweight, obesity and their relation to physical activity
-
Keywords: pohybový režim; nadváha; obezita; dotazník; BMI; kinetic regime; overweight; obesity; questionnaire; BMI