Pojetí výtvarných činností v praxi mateřské školy - Lorencová, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na pojetí výtvarných činností na základě prožitkového učení v praxi v mateřské škole. Teoretická část obsahuje pět základních kapitol. První kapitola se zabývá dítětem předškolního věku a jeho vývojem. Kapitola druhá popisuje výtvarné činnosti a metody jejich vedení. Kapitola třetí se zaměřuje na vývoj dětské kresby. Náplní čtvrté kapitoly jsou tradiční a netradiční výtvarné techniky. Kapitola pátá se věnuje prožitkovému učení a jeho znakům. Výzkumná část obsahuje praktické návody pro realizaci výtvarných činností se zahrnutím prožitkového učení. Jednotlivé činnosti jsou rozděleny podle věkové kategorie dětí.
The concept of art activities in the practice of kindergarten
Keywords: Výtvarné činnosti; vývoj dětské kresby; výtvarné techniky; předškolní dítě; prožitkové učení.; Art activities; development of children's drawing; art techniques; preschool child; experiential learning.