Specifické a kondiční testování juniorů HC Motor České Budějovice - Chalupský, Marek (Jihočeská univerzita, 2019)
Cíl bakalářské práce je zaměřen na specifické a kondiční testování juniorů HC Motor České Budějovice. Pomocí odborné literatury byla vypracována osnova teoretické části. V té jsme se převážně zaměřili na problematiku daného odvětví a blíže jsme si objasnili období pozdní adolescence. Také jsme se zaměřili na vývojové zákonitosti ledního hokeje a nadále tréninkového testování. Výzkum se zabývá aplikováním testovací baterie na hráče HC České Budějovice v kategorii juniorů. Všechny naměřené hodnoty, ať už na ledě tak i mimo led, byly navzájem porovnány mezi sebou a nadále vyhodnoceny výsledky. Z daných výsledků jsme pozorovali vzájemné souvislosti mezi dynamickou a explozivní sílou testu na ledě i mimo led.
Specific and fittness testing or junior HC Motor Czech Budejovice
Specific and fittness testing or junior HC Motor Czech Budejovice
Keywords: lední hokej; motorické schopnosti; sportovní trénink; fyzické testy; korelace; ice hockey; motoric capabilities; fitness training; physical tests; correlation