Vyučovací metody a jejich aplikace v podmínkách středního odborného školství. - Hospodářský, Miroslav Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zaměřuje na rozbor a využití vyučovacích metod, včetně pojetí a třídění výukových cílů a problematiky motivace. Cílem práce je popis základních vyučovacích metod, příslušné materiální didaktické techniky a učebních pomůcek používaných na střední odborné škole při výuce elektrotechnických předmětů. V předkládané práci jsou rozebrány cíle a kompetence výuky elektrotechniky a dále popsána konstrukce výukových modulů a učebních úloh v předmětu elektrotechnická měření pro třetí a čtvrtý ročník oboru 26-41-M/01 Elektrotechnika.
Teaching Methods and Their Application in Terms of Secondary Vocational Education.
Keywords: Vyučovací metoda; vyučovací proces; výukový cíl; taxonomie výukových cílů; motivace; didaktická technika; učební pomůcky; rámcový vzdělávací program; školní vzdělávací program; cílové odborné kompetence; dílčí odborné kompetence; výukový modul; modulová výuka.; Teaching method; teaching process; teaching goal; taxonomy of teaching goals; motivation; didactic technique; teaching aids; general educational programme; school educational programme; goal professional competences; partial professional competences; teaching modul; modul education.