Jazyk experimentálního románu (Anthony Burgess, Mechanický pomeranč) - Zemanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce zabývající se experimentálním pojetím jazyka románu Mechanický pomeranč se snaží postihnout estetickou, sociální a psychologickou rovinu lingvistického experimentu Anthonyho Burgesse a pokusí se o srovnání jazyka originálu a českého překladu, tzn. vlivu ruštiny na anglický originál (ve spojitosti se slangem londýnské spodní společenské vrstvy ? Cockney) a na český překlad.
The Language of the Experimental Novel (Anthony Burgess, A Clockwork Orange)
Keywords: Anthony Burgess; A Clockwork Orange; Mechanický pomeranč; nadsat; jazyk týnů; Cockney; Ladislav Šenkyřík; Anthony Burgess; A Clockwork Orange; nadsat; Cockney; Ladislav Šenkyřík