Zjištění příležitostí na trhu pro vybranou firmu - Krinesová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo zjistit příležitosti na trhu pro vybranou firmu. Abych stanoveného cíle dosáhla, provedla jsem vlastní hodnocení úrovně makroprostředí pomocí STEP analýzy a úrovně mikroprostředí pomocí Porterova modelu, hodnocení firmy pomocí finanční analýzy a marketingového mixu. Všechny zjištěné poznatky jsem shrnula a vyhodnotila formou SWOT analýzy, pomocí které jsem identifikovala slabé a silné stránky podniku, jeho příležitosti a hrozby.
The analyse market opportunities of a given company
Keywords: Marketing; Marketingové prostředí; makroprostředí; mikroprostředí; STEP analýza; Porterův model pěti sil; SWOT analýza; marketing; marketing environment; macro environment; micro environment; STEP analyse; Porter model; SWOT analyse