Vývoj československé koruny mezi léty 1918-1938 - Kyslíková, Libuše (Jihočeská univerzita, 2013)
Má diplomová práce se zabývá vznikem a vývojem naší novodobé měny- československé koruny (Kč) mezi léty 1918 až 1938. Převážná část práce je tvořena popisem měnového vývoje a s tím spojených událostí a osobností, jenž velkou měrou přispěly k rozvoji měny, nebo se podílely na jejím utváření. Mezi takové patřili Alois Rašín, Karel Engliš a Josef Macek. Cílem diplomové práce je sestavit ucelený přehled událostí a souvislostí historického a ekonomického vývoje meziválečného Československa, který by posléze mohl posloužit jako učební pomůcka nebo studijní materiál.
Development of the Czechoslovak crown between years 1918-1938