Environmentální výchova v mateřské škole, modelový projekt. - Píchová, Romana (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá environmentální výchovou, která je nedílnou součástí výchovně-vzdělávacího procesu v mateřské škole. Praktická část je věnována čtyřdílnému projektu, který byl aplikován na děti ve věku 3-4 let dle zpracované vzdělávací nabídky. K daným oblastem jsou navrženy grafomotorické a pracovní listy. Účinnost vzdělávacího projektu byla vyhodnocena pomocí sérií pretestů a postestů a ukazuje na zlepšení znalostí dětí v rámci probíraných témat.
Environmental Education at Kindergarten, model project.