Problematika syndromu vyhoření u vychovatelů ve školních družinách - Malá, Blanka (Jihočeská univerzita, 2017)
Záměrem bakalářské práce je ilustrovat problematiku syndromu vyhoření ve vztahu k vychovatelkám školních družin. Její teoretickou část tvoří základní poznatky o školních družinách, vychovatelkách a příčinách zátěžových situací. Dále je zde charakterizován syndrom vyhoření, jeho příčiny, příznaky a fáze. Posledním tématem této části je supervizní seminář, jeho druhy, zaměření a charakteristika supervizora. Obsahem praktické části je shrnutí dat získaných od hlavních a dalších vychovatelek. Tímto tato část přináší možnost nahlédnout do problematiky syndromu vyhoření ve vztahu k vychovatelkám školních družin. Předkládá zde zjištění ohledně informovanosti a prevence vychovatelek, vztahující se k fenoménu vyhoření.
Burn-out Syndrom among Educators in After School Clubs
Keywords: Školní družina; vychovatelka; vedoucí vychovatelka; syndrom vyhoření; supervize.; After school clubs; educator; chief educator; burnout syndrome; supervising the seminar