Analýza klasifikace jatečně upravených těl prasat na vybraných jatkách - Jandová, Renáta (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce bylo ve vybraném jateckém závodu analyzovat ukazatele zjišťované při klasifikaci jatečně upravených těl finálních hybridů prasat. Na základě těchto informací byl statisticky vyhodnocen soubor jatečných zvířat poražených za období 1 roku. Celkem bylo analyzováno 65 535 jatečně upravených těl. Jatečně upravená těla zařazená do SEUROP systému (64 470 ks) byla rozdělena do 6 hmotnostních intervalů od 60 do 120 kg s krokem po 10 kg.
Analysis of the classification of pig carcasses at selected abattoirs
Keywords: prase; porážková hmotnost; SEUROP systém; jatečná hodnota; pig; slaughter weight; system SEUROP; carcass value