Úroveň pohybové aktivity u studentů studujících gymnázium Písek a jejich rodičů. - Skovajsa, Radko (Jihočeská univerzita, 2017)
V této diplomové práci jsme se zaměřili na pohybovou zdatnost adolescentů Gymnázia Písek,ve věku 17-19let.Výzkum je zaměřený na pohybovou aktivitu vyjádřenou počtem kroků.Měření proběhlo na jaře a na podzim.Dále byl zjišťován vztah tělesné zdatnosti k pohybové aktivitě a úroveň pohybové aktivity ve vztahu k tělesnému tuku vyjádřený indexem BMI.Výzkumný soubor tvoří 39 studentů, kteří se postupně zaregistrovali v systému INDARES COM on-line a zde zapisovali počet kroků a vyplnili on-line dotazník IPEN. K testování pohybové zdatnosti byla použita testová baterie dle doporučení INDARES, k zjištění objemu pohybové aktivity byly použity krokoměry. Data byla následně zpracována a vyhodnocena programem Minitab a Excel MS 10. Zjištěné výsledky poukazují na snižující se trend pohybové aktivity u dnešní mládeže.
The level of physical activity among high school students and their parents study Písek.
Keywords: adolescenti; pohybová zdatnost; pohybová aktivita; kroky; INDARES COM.; adolescents; physical fitness; physical activity; steps; INDARES COM.