Počátky českého vzdělávání v Malontech - Šlechtová, Václava (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním tématem předkládané bakalářské práce je přiblížení a objasnění počátků vzdělávání v Malontech. Úvodní část této práce tvoří tři podkapitoly, které sdělují, kde se nachází obec a vypovídají o její historii a současnosti. Taktéž je v práci popsán a srovnáván průběh vzdělávání v poválečných letech až do současnosti, který je rozčleněn do třech částí osvobození - okupace, okupace - revoluce, revoluce - současnost. V druhé kapitole je pro upřesnění také podkapitola, jež pojednává o školství obecně po roce 1945 v celé zemi a také podkapitola, která hovoří o historii školy. K práci jsou přiložené také tři přílohy. V příloze I. je zaznamenán přepis rozhovoru s pamětníkem V. Havelcem a jeho stručný životopis. II. příloha poskytuje k nahlédnutí fotografie budovy školy v průběhu let a ve III. příloze je možné prohlédnout fotokopie korespondencí školy.
The beginnings of Czech education Malonty
Keywords: osidlování; průběh vzdělávání; školství; historie; osvobození; okupace; revoluce; současnost; colonization; course of education; education; history; liberation; occupation; revolution; present