Španělská ústava z roku 1978 - Pártlová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem bakalářské práce je španělská ústava z roku 1978, ale také ústavní vývoj Španělska v letech 1812 - 1978. Cílem této práce je detailní rozbor jednotlivých bodů španělské konstituce z roku 1978 a analýza problematických bodů této ústavy. Vzhledem k tomu, že ústavní vývoj těsně souvisí s vývojem historickým, je práce pojata z historického hlediska a nastiňuje nejdůležitější události, které měly vliv na španělský ústavní vývoj.
Spanish Constitution of 1978