Arteterapie s dívkou v období okolo vstupu do školy - Mondeková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarný projev dítěte v předškolním věku, resp. na jeho proměny v průběhu třičtvrtě roku, v období okolo vstupu do školy. Teoretická část popisuje předškolní období, výtvarné zobrazení, jeho proměny, důležité mezníky a typické rysy. Zároveň popisuje souvislosti výtvarného projevu s rozvojem v oblasti motoriky, kognitivní oblasti, percepce apod. Praktická část se zabývá výtvarným projevem dívky. Sledovány jsou jeho proměny s ohledem na metodické vedení a v souvislosti s jeho aktuálním prožíváním.
Art therapy with girl around the entrance to school
Keywords: Klíčová slova Předškolní dítě; výtvarný projev; kazuistika; vývoj kresby; arteterapie; pre-school children; creative expression; case study; development drawing; art therapy